Omgeving

Hoogeerd is gelegen aan de oevers van de Maas. De omgeving van ons hotel biedt ideale mogelijkheden om te fietsen: diverse fietsroutes voeren u door unieke landschappen, namelijk langs de Maas- en Waaloevers, polders, dijken en bosgebieden. Het populaire fietsknooppuntensysteem vindt u ook in deze regio. Bij de receptie vindt u diverse routes en knooppuntenkaarten welke starten vanuit het hotel en u onderweg mee kunt nemen. Ter voorbereiding kunt u de kaarten ook gratis downloaden via de website www.lekkerfietsen.nl, bijvoorbeeld de themaroutes Wijchense Plattelandsroute en Liberation Route Nijmegen. Ter inspiratie staan hieronder een aantal uitstapjes en activiteiten in de directe regio.


Walstraat 2a, 6629 AD te Appeltern

De Tuinen van Appeltern ligt op ongeveer 10 kilometer van Hoogeerd, is ongeveer 22 hectare groot en heeft inmiddels meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen. De Tuinen van Appeltern verandert elke dag, omdat er steeds weer nieuwe tuinen worden aangelegd en producten worden toegepast. De Tuinen zijn geopend van 1 maart t/m 30 november 2014 en entree kost € 12,50 per persoon. Combineer een verblijf in Hoogeerd met een dag in de Tuinen met  het leuke en voordelige De Tuinen van Appeltern Arrangement.


Rijksweg 3, 6612 AG Nederasselt

Zin om lekker te ontspannen? Vlakbij Hoogeerd (op ongeveer 6 kilometer) ligt Sauna & Beauty De Oase, dat beschikt over maar liefst 16 verschillende sauna- en badfaciliteiten en is de enige sauna in de omgeving met 2 Finse blokhutsauna’s van 90°C en 100°C. Daarnaast zijn er zes uitgebreide beautysalons waar diverse behandelingen mogelijk zijn. Verblijf bij Hoogeerd en ontspan in de sauna’s van De Oase met onze ontspannende hotelarrangementen.


Weg door de Berendonck 40, 6603 LP Wijchen

Eén of twee dagen golfen in Wijchen met hotelverblijf? Dat kan met de arrangementen van BurgGolf Wijchen en samenwerking met Hoogeerd. BurgGolf Wijchen, gelegen tussen Hoogeerd en Nijmegen (10 kilometer), beschikt naast een prachtige 18 holes baan, ook over een spannende 9 holes par-3 baan, waar ook de golfer zonder GVB van harte welkom is. De 18 holes baan is een zeer uitdagende, waar iedereen zijn werkelijke spelkwaliteiten kan testen. Kies voor een sportief arrangement met de 9 Holes in One of de 18 Holes in One.


Stadscentrum Nijmegen

Op slechts 15 kilometer van Hoogeerd ligt Nijmegen, de oudste stad van ons land. Het stadscentrum is makkelijk en snel te bereiken per auto of fiets, maar ook vanaf treinstation Wijchen. Nijmegen staat bekend om haar vele terrasjes en gezellige winkelstraten in combinatie met cultuur en haar historie die terug gaat naar de tijd van de Romeinen. Dus gaat u een dagje shoppen of bezoekt u één van de musea in Nijmegen? Kom “thuis” na een enerverende dag in de stad met arrangement Nijmegen, de oudste stad van Nederland.


Wijchen

Wijchen heeft de charme van een dorp, maar de faciliteiten van een stad. Zo beschikt Wijchen over een bioscoop, outdoor skibaan, subtropisch zwemparadijs en als raadshuis een historisch kasteel, waar nu Museum Kasteel Wijchen is gevestigd. Het centrum biedt een gevarieerd winkelaanbod, terwijl de gemeente ook culturele trekpleisters huisvest als Landgoed Hernen en De Wijchense molen. Bezoek Wijchen met onze arrangementen.


Molendijk 11, Batenburg

Een indrukwekkende ruïne van één van de oudste kastelen van Gelderland. De geschiedenis van de ruïne, eigendom van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen, gaat terug naar de 12de eeuw, toen op een kunstmatige heuvel een toren werd gebouwd. In de loop der eeuwen werd deze uitgebreid tot een omvangrijk kasteel. Het ging echter verloren door de brand die Franse troepen in 1794 stichtten en is nooit herbouwd. Bij de ruïne liggen een eendenkooi en een mooie uiterwaard.


Ravenstein

Op een kwartiertje fietsen van Hoogeerd ligt, aan de andere kant van de Maas, het Noord-Brabantse stadje Ravenstein. Het pittoreske stadje nodigt met haar eeuwenoude stadspoorten, middeleeuwse stratenplan, grachten, kerken, molen en andere bijzondere panden uit tot een bezoek, bijvoorbeeld tijdens een fietstocht door Het Land van Maas en Waal.  Daarnaast is het Museum voor vlakglas- en emaillekunst in Ravenstein gevestigd.


Grave

Wie door de pittoreske straatjes van de oude vestingstad Grave loopt voelt de sfeer van een rijk verleden. Het stadje is rond 1140 ontstaan toen de toenmalige landheer er zijn burcht bouwde. Nu worden mooie geveltjes afgewisseld door opmerkelijke monumenten, nauwe steegjes en  terrasjes. De veelbewogen historie van Grave, wel eens de meest belegerde stad van Nederland genoemd, is in de binnenstad nog goed terug te vinden. Zoals bijvoorbeeld het Arsenaal, de kanonnen aan de Maaskade, de Hampoort, het strafpaard en het historische stadhuis.