Geschiedenis

Op deze pagina leest u een korte geschiedenis met een aantal bijbehorende foto’s. Klik op de foto’s voor vergroting.


Dat Hoogeerd al meer dan 140 jaar bestaat, bewijst een stukje krant dat gevonden is in een scheur in een balk. De heer en mevrouw de Wildt waren tot 1981 eigenaar van Hoogeerd. Hoogeerd was toen een boerderij met café. Het café werd veelal bezocht door schippers omdat de loswal voor Hoogeerd toen nog heel voornaam was voor de goederentransport naar Wijchen. Nelly de Wildt – de Werd was vooral actief in het café en Bertus de Wildt was op de eerste plaats boer. Samen hadden zij vijf kinderen en in 1981 nam hun dochter José het bedrijf over van haar ouders.

Hoogeerd drukte op straat

Na een verbouwing startte José Lepoutre met een café en 3 pensionkamers. In 1988 werd er een serre tegen het café aangebouwd dat fungeerde als restaurant. De boerderij, die al sinds de overname niet meer gebruikt werd, werd in 1992 omgebouwd tot feestzaal “De Loonsewaard”. Op de hooizolder werden zeven hotelkamers gerealiseerd. Enkele jaren later is er een tweede zaal aangebouwd “Zaal de Loswal” met daarboven twee hotelkamers.

In 2000 vond een grote verbouwing plaats, waarbij het totaal aantal op 29 hotelkamers uitkwam. De heer de Wildt heeft daarbij de eerste paal geslagen. Toen werd Hoogeerd vergroot tot wat het nu is. Een begrip binnen de gemeente Wijchen met 39 hotelkamers, 5 feest- en vergaderzalen, een restaurant met 80 zitplaatsen, een terras met 80 zitplaatsen en een gezellig bar.

In 2013 zijn de hotelkamers gerenoveerd en is er een tweede etage boven op de zijvleugel van het hotel gebouwd. Hiermee zijn 13 moderne hotelkamers met airconditioning gerealiseerd.

Hoogeerd in 2010 voor de laatste verbouwing
Uitbreiding Hoogeerd 2013
Ruime kamer 2e etage
Aanzicht na verbouwing (anno 2014)